Usynlige grænser

Akira siddende bag åben havelåge

Skrevet af Laura - Legende Let Lydighed

Laura er grundlægger af Legende Let Lydighed. Hun arbejder i positive træningsmetoder baseret på samarbejde og leg, og med fokus på at minimere frustration i træningen - både for hund og menneske.

Det engelske indhold på siden er korrekturlæst og redigeret af Rebecca Warwick

juli 22, 2020

Har du nogensinde ønsket at din hund ville holde sig ude af køkkenet? Måske børneværelset? Eller måske bare lade være med at vælte gennem havelågen hvis du går uden ham?

Usynlige grænser er hvad du leder efter. Men, før vi starter får du lige en lille sikkerhedsadvarsel, for sikkerheden kommer altid først! Hvis du træner usynlige grænser udenfor, så brug en sporline mens du arbejder, med mindre din hund har et stærkt indkald overfor distraktioner.

Godt, med det på plads, er vi klar til at starte. For at lære usynlige grænser, skal du bruge noget til at markere din grænse. Det kan være alt fra en revne mellem to fliser, en række flag eller en strimmel tape på gulvet. Det vigtige er at du er konsistent med hvad end du vælger at bruge.

 1. Vælg din grænse og find dine godbidder
 2. Gå til din grænse sammen med din hund og placer en godbid på gulvet på den side af grænsen du vil have din hund til at være på
 3. Beløn et par gange her, så du bygger værdi på stedet
 4. Kast tilfældigt belønninger bag din hund, så han er nødt til at komme hen til grænsen igen. Når han kommer nærmere, placerer du en godbid på gulvet, bag grænsen. Det får ham til at stoppe for at tage den
 5. Efter 8-10 gentagelser af trin 4, kan du prøve at vente på at han stopper af sig selv ved grænsen. Beløn ned på jorden stadig. Hvis han ikke stopper af sig selv, skal du tage nogle flere repetitioner af trin 4
 6. Bevæg dig selv væk fra grænsen for at øge sværhedsgraden. Husk aldrig at flytte dig længere væk end din hund kan håndtere. Hvis han følger efter allerede ved et skridt, er du nødt til at starte med et halvt skridt. Kast belønningen bag grænsen for at belønne din hund
 7. Tag fat i en ven og få ham til at gå rundt på den forbudte side af grænsen og beløn din hund bag grænsen – stadig på jorden. Det kan være nødvendigt at gå et par trin tilbage i træningen efterhånden som du tilføjer distraktioner
 8. Bliv ved med at belønne hunden for at blive bag grænsen
 9. Øg sværhedsgraden ved at krydse grænsen og belønne din hund for ikke at følge efter dig. Hvis din hund følger efter dig, så følg ham tilbage over grænsen og prøv igen. Hvis det er meget svært for din hund, så kan du smide godbidden på jorden inden du går over grænsen, for at minde ham om at det er den side der smager godt.
 10. Valgfri: Tilføj et “OK” signal. Vælg et signal, og giv det samtidig med at du kaster en belønning ud over grænsen som din hund kan løbe efter. Gentag til hunden forbinder signalet med at krydse grænsen.
 11. Valgfri: Tilføj et “Fis ind igen” signal. Brug dit signal fra trin 10 for at få hunden over grænsen. Kast en godbid ind over grænsen samtidig med at du giver dit nye signal. Gentag et par gange før du skifter til at give signalet først og belønne når hunden er kommet over på den rigtige side igen.
[trp_language language="da_DK"][/trp_language][trp_language language="en_GB"][/trp_language]

4 Kommentarer

 1. Caitlin Coberly

  Great stuff Laura! I love your videos, you and Akira make it look so easy!

  Svar
  • Laura, Easy Peasy Obedience

   Aw! Thank you! Akira makes everything look easy. It’s her special talent

   Svar
 2. Jane

  At 1 minute 50, Akira’s feet cross the line, but she self-adjusts. What do you do if your dog gets over-excited with this game and crosses the line, and does not figure out that she needs to go back?

  Svar
  • Laura, Easy Peasy Obedience

   If the dog hasn’t self-adjusted within 5 seconds, I would lure her back across the line and then take 5-10 reps of rapidly rewarding behind the line, to eliminate the chance to get a paw over for an excited doggy. Then I would end the session and start from that point at the next session.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Måske kan du også lide…

Hunde og Gadgets

Hunde og Gadgets

Hvad er det bedste udstyr til at stoppe min hund i at trække i snoren? Hvad er det bedste anti-gø-halsbånd? Eller...

Klar, Parat, Jagt!

Klar, Parat, Jagt!

Den første regel for et indkald, er at man aldrig må kalde på hunden når der er masser af distraktioner omkring den,...

body.single article.has-post-thumbnail > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; } body.single article.has-post-thumbnail .et_post_meta_wrapper > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; }