“Unleashing Your Dog” af Marc Bekoff and Jessica Pierce

Nikuya med Unleashing Your Dog

Skrevet af Laura - Legende Let Lydighed

Laura er grundlægger af Legende Let Lydighed. Hun arbejder i positive træningsmetoder baseret på samarbejde og leg, og med fokus på at minimere frustration i træningen - både for hund og menneske.

Det engelske indhold på siden, er korrekturlæst og redigeret af Rebecca Warwick

juli 30, 2021

“The antidote to captivity is freedom. Clearly, there is a basic tension between captivity and freedom, and dogs exist within this zone of uncertainty.”

Marc Bekoff og Jessica Pierce

Hvorfor købte jeg denne bog?

Jeg købte denne bog fordi jeg faldt for Bekoffs bog “Canine Confidential” for nogen tid siden, men også fordi jeg faldt over en bemærkning om at denne bog udviddede de 5 friheder jeg netop har læst om i “Animals Make Us Human” til 10, og det pirrede min interesse. Jeg kan godt lide frihed og jeg ønsker at mine hunde kan få så meget frihed som muligt, inden for de rammer der nu engang er mit liv. Så hvorfor ikke tage imod lidt ekstra inspiration?

Hvad kan bogen?

Som nævnt ovenfor så starter bogen med at udvide de 5 friheder til 10. Mens de første 5 drejer sig om at give dyr frihed fra ubehag og sygdom, så handler de nye 5 om at give vores hunde friheden til at være hunde. De 10 friheder står på side 11, og der var jeg solgt.

Herfra går bogen i dybden med en feltguide der handler om hvordan vi kan berige vores hundes liv ved at give dem mulighed for at være hunde, men også hvordan vi, ofte uvidende, fratager dem denne mulighed. Lige som “Canine Confidential” sætter denne bog meget fokus på at opfordre folk til at blive deres egen hunds etologer, og den roser hvad Bekoff beskriver som “borgervidenskab”, hvilket jeg kort og godt er stor fan af, da det opfordrer folk til at observere deres hunde, og gøre det grundigt.

Gennem hele bogen er der instruktioner i hvordan du kan lave dit eget etogram for specifikke typer adfærd, så du kan lære at forstå din hundeven. Det er en sand inspirationskilde og guide til hvordan du kan nyde tiden med din hund og få det bedste ud af at være sammen.

Og bare i tilfælde af at du ikke synes du var helt færdig med at læse når du er færdig med bogen, så er det meget tydeligt at bogen er skrevet af to forskere gennem en udførlig liste af referencer og noter i slutningen af bogen. Men på trods af dette, er bogen alligevel skrevet i et letforståeligt og meget jordnært sprog, så alle kan følge med.

Hvad kan bogen ikke?

Træning. Selvom bogen nævner vigtigheden af vores valg af træningsmetoder i forhold til de 10 friheder, så er det ikke en go der går i dybden med træning. Så hvis du er på jagt efter en træningsmanual, så er det ikke den her. Men hvis du søger inspiration til hvordan du kan optimere samværd med din hund, så er det helt sikkert den her bog du leder efter.

Hvor kan jeg få fat i bogen?

Din lokale boghandel. Bogen er rimelig ny og udgivet i 2019. Den er heller ikke ret dyr. Jeg slap 139kr for den hos Saxo.com for paperbackudgaven. Den er også tilgængelig som lydbog, oplæst af William Sarris der gør et fantastisk stykke arbejde i at formidle bogens sjæl til lytteren.

Billede af Nikuya med Unleashing Your Dog
Nikuya ser ind i Unleashing Your Dog

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Måske kan du også lide…

body.single article.has-post-thumbnail > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; } body.single article.has-post-thumbnail .et_post_meta_wrapper > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; }