“Sniff, Play, Bark” af Rebeca Mas

Billede af Akira foran en computer med forsiden af Sniff, Play Bark på skærmen

Skrevet af Laura - Legende Let Lydighed

Laura er grundlægger af Legende Let Lydighed. Hun arbejder i positive træningsmetoder baseret på samarbejde og leg, og med fokus på at minimere frustration i træningen - både for hund og menneske.

Det engelske indhold på siden, er korrekturlæst og redigeret af Rebecca Warwick

juli 4, 2021

“We owe it to our dogs to really learn and understand their history, their instincts and innate needs, and their body language, so that we can communicate effectively with them, and make sure they are as happy as possible…”

Rebeca Mas

Canine Behaviour & Enrichment Consultant

Hvorfor læste jeg denne bog?

Jeg fik tilsendt en udgave til anmeldelse, og takkede ja, da jeg syntes konceptet lød interessant.

Hvad kan bogen?

Den her bog tager dig med på en lille rejse gennem hunde. På 166 sider når den godt og vel at gennemgå nogenlunde alt du har brug for, for at opbygge et stærkt forhold til din hund og den pointerer meget kraftigt at vi er nødt til at lade hunde, være hunde, some Rebeca så smukt siger det i slutningen af første kapitel.

Dette mindset er synligt igennem hele bogen. Det kan ses på den måde naturlig adfærd bliver beskrevet for læseren. Dette indebærere også naturlig adfærd, som vi mennesker normalt ser som problemadfærd, så som knurren, hoppen på, napperi og jagtadfærd. Men denne bog forklarer flot funktionen af denne adfærd, og bedst af alt, hvordan du kan undgå at de udvikler sig til problemadfærd.

Bogen leder dig igennem hele hundens liv og dens oprindelse, og der er endda et helt kapitel dedikeret til pasning og pleje af senior-hunde. Det er første gang jeg har mødt sådan ef afsnit i en bog, der ikke decideret har haft ældre hunde som hovedtema, men jeg er helt vild med at Rebeca valgte at inkludere det alligevel. Jeg vil endda med glæde indrømme at jeg fældede en lille tåre mens jeg læste det. Det er godt to år siden jeg sagde farvel til min egen senior, men følelserne er der stadig, og alle me ældre hunde vil kunne nikke genkendende til det.
Tårer til trods, formåede dette afsnit alligevel at trøste mig en smule, og overbevise mig om at alt var helt i orden og jeg sætter stor pris på at kunne anbefale en bog der kan det.

Andre højdepunkter i bogen, i en meget mere munter afdeling, er socialiserings-tjeklisten, der inkluderer både anden og tredje eksponering, hvilket giver hundeejeren mulighed for at registrere forbedringer. I slutningen af bogen vil du også finde en grundig liste af mental berigelse til hunde, der ser på alt fra højintensitetsaktiviteter til snusemåtter.

Hvad kan bogen ikke?

Som nævnt tidligere, så er der en vis begrænsning på hvor meget man kan gøre med 166 sider, mens man prøver at dække alt hvad der er hund. Det betyder at denne bog mest er en overordnet introduktion til hvordan hunde virker, uden at have plads til at gå ned i de helt bitte små detaljer. 
Men det gør egentlig ikke så meget, da det er det langt de fleste nybagte hundeejere har brug for. Og efter at have læst denne bog, vil enhver være i stand til at søge yderligere information om de enkelte emner.
Den eneste ting jeg kan tænke på at jeg reelt savner i denne bog, skulle da også lige være en referenceliste der kan henvise til steder man kan læse mere, selvom bogen gør et godt stykke arbejde med at gøre folk i stand til at hjælpe sig selv.

Hvor kan jeg få bogen?

Amazon er din ven. Den er tilgængelig til Kindle, eller som paperback og hvis du, ligesom mig, foretrækker papir, kommer bogen til at koste dig i omegnen af 100 kr plus levering. Jeg gennemlæste mit eksemplar digitalt, men jeg synes alligevel ikke I skulle snydes for hundebilleder til boganmeldelsen.

Akira leger foran forsiden til "Sniff, Play, Bark"
Akira leger foran forsiden til "Sniff, Play, Bark"

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Måske kan du også lide…

body.single article.has-post-thumbnail > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; } body.single article.has-post-thumbnail .et_post_meta_wrapper > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; }