“On Talking Terms With Dogs: Calming Signals” af Turid Rugaas

Akira med bogen "calming signals"

Skrevet af Laura - Legende Let Lydighed

Laura er grundlægger af Legende Let Lydighed. Hun arbejder i positive træningsmetoder baseret på samarbejde og leg, og med fokus på at minimere frustration i træningen - både for hund og menneske.

Det engelske indhold på siden, er korrekturlæst og redigeret af Rebecca Warwick

maj 29, 2021

“If you want your dog to respect you, you must also respect your dog.”

Turid Rugaas

Hvorfor købte jeg bogen?

Altså, den her sektion bliver nok næppe mindre grum ved mit ego som tiden går, så jeg kan lige så godt indrømme at jeg kun købte denne bog fordi den kom op i en bogklub jeg er medlem af. Men hvis jeg skal gøre et, omend sørgeligt, forsøg på at forsvare mig selv, så har bogen været på min liste længe. Jeg har bare aldrig fået taget mig sammen til at læse den før nu. Den har dog været på min liste af flere grunde. Både fordi Turid er supersej, men også fordi jeg sjældent forbigår en chance for at lære mere om sprog. Om det så er dansk, japansk, engelsk, eller hund, så er der altid plads til forbedring.

Hvad kan bogen?

Bogen er en gennemgang af hvad kendes som dæmpende signaler. Dæmpende signaler bliver som regel overset, eller fejlidentificeret som underkastelse til lederen (mennesket), hvilket desværre kan have alvorlige følger for hundens velbefindende. Bogen er på 90 sider, nem at fordøje for læsere på alle niveauer, og der er drysset fine farvefotografier på de fleste sider, der hjælper os med at forstå hvad hundene taler om. Når du er kommet igennem bogen, vil du se på din hund i et helt andet lys. Du vil måske endda gerne vide mere om hvordan du etablerer det magiske tovejskommunikationsforhold med din hund (i så fald, kan jeg anbefale Sally Gutteridges “Canine Communication”).
Bogen har også stort fokus på stresse. Hvad er det, hvad gør det, og hvordan kan vi hjælpe vores hunde til at leve et så stress-frit liv som muligt.
Hvis du ikke er den store læser, men gerne vil have en lille intro til hundesprog, så er denne bog et godt sted at starte.

Hvad kan bogen ikke?

Træning. Overhovedet ingen træning. Det er en introduktion designet til at inspirere dig til at søge yderligere viden selv. Så hvis du vil have den dybe, intense gennemgang af hundesprog, skal du nok se andre steder hen. Og hvis du allerede har set andre steder hen, har du måske slet ikke brug for denne bog. Men du har måske brug for Sallys (hint, hint).

Hvor kan jeg få bogen? 


Bogen er en Dogwise-udgivelse. Så du kan bestille den direkte fra forlaget. Men hvis du bor uden for USA, vil jeg anbefale at finde den lokalt, da Dogwise tager en royalistisk formue for international forsendelse. Det er en populær udgivelse, så du skulle kunne finde den i de fleste boghandler. Ellers kan de bestille den til dig. Jeg købte min hos Saxo. Bogen koster omkring 110 kr, men jeg ser det som en investering i dit fremtidige forhold med din hund.

Akira læser Turids bog
Billede af Akira der prøver at overbevie mig om at vi er færdige med at læse

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Måske kan du også lide…

body.single article.has-post-thumbnail > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; } body.single article.has-post-thumbnail .et_post_meta_wrapper > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; }