Høflig Hund – Dørmanerer

Høflig hund - Akira venter i døren

Skrevet af Laura - Legende Let Lydighed

Laura er grundlægger af Legende Let Lydighed. Hun arbejder i positive træningsmetoder baseret på samarbejde og leg, og med fokus på at minimere frustration i træningen - både for hund og menneske.

Det engelske indhold på siden er korrekturlæst og redigeret af Rebecca Warwick

april 2, 2021

  Verden udenfor er stor og spændende, og når man bare er hund, kan det være svært at holde begejstringen tilbage når menneskerne åbner døren til det store, dejlige udenfor. God opførsel ved døren er en af de vigtigste ting du kan lære din hund. Både for sikkerhedens skyld, men også fordi det gør alle ture ud mere behagelige. Her gennemgår jeg en kort protokol for at lære din hund at vente ved døren.

   1. Placer en genstand af høj værdi for din hund, uden for døren. Til denne øvelse bruger jeg en babylåge af illustrative årsager, men du kan brugen hvilken som helst dør. Hvis din hund finder udenfor meget belønnede, kan du springe genstanden over som slutbelønning
   2. Sæt din hund af bag døren og vent på øjenkontakt. Det er vigtigt at bruge belønninger af høj værdi til dette, da hvad der er uden for døren har meget stor værdi for hunden. Læg din hånd på dørhåndtaget og beløn for øjenkontakt. Du skal belønne hver gang din hund ser på dig
   3. Øg langsomt kriterierne ved at åbne døren en smule. Beløn for øjenkontakt. Hvis du hund taber fokus, lukker du blot døren igen.
   4. Det er vigtigt at du ikke åbner døren mere end din hund kan håndtere. Det betyder at din hund skal kunne holde et sit mens du åbner døren. Hvis hunden bryder ud af sit sit, eller ligefrem render ud af døren, så går du for hurtigt frem. Hvis din hund gør dette, skal du tage et skridt tilbage og kun arbejde med at åbne døren på klem og belønne for øjenkontakt.
   5. Når din hund forstår at manglende fokus lukker døren i, kan du øge kriterierne lidt mere. Det betyder at du skal kunne holde døren åben mens hunden holder kontakt med dig. Brydes kontakten, lukkes døren. Det er vigtigt for at hunden forstår at den ikke kan gå ud, med mindre den får lov.
   6. Når din hund har forstået sammenhængen mellem døren og kravet om kontakt, og kan sidde og holde kontakt med en helt åben dør, kan du igen øge kriterierne. Dette gøres ved at begynde at træde ud af døren. start med en fod og beløn for øjenkontakt. Gentag et par gange før du træder ud med den anden fod og til sidst kan tage et helt skridt.  Bliv ved med at belønne for øjenkontakt. Jeg foretrækker at afslutte disse øvelser med at belønne med genstanden af høj værdi som vi startede med at placere udenfor. Hvis du ikke brugte en genstand, er det at komme udenfor, lige så god en belønning.

    Dette hjælper med at holde hunden motiveret. Hvis vi belønner med det hunden helst vil have, er det mere sandsynligt at vi får et godt resultat og din hund lærer at hvis den bare venter pænt, skal den nok få lov på et tidspunkt.  Det var alt for i dag. Tak fordi i læste med og god træning.

   0 kommentarer

   Indsend en kommentar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

   This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

   Måske kan du også lide…

   Hunde og Gadgets

   Hunde og Gadgets

   Hvad er det bedste udstyr til at stoppe min hund i at trække i snoren? Hvad er det bedste anti-gø-halsbånd? Eller...

   Klar, Parat, Jagt!

   Klar, Parat, Jagt!

   Den første regel for et indkald, er at man aldrig må kalde på hunden når der er masser af distraktioner omkring den,...

   body.single article.has-post-thumbnail > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; } body.single article.has-post-thumbnail .et_post_meta_wrapper > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; }