“Do As I Do” af Claudia Fugazza

Akira med Do As I Do-bogen

Skrevet af Laura - Legende Let Lydighed

Laura er grundlægger af Legende Let Lydighed. Hun arbejder i positive træningsmetoder baseret på samarbejde og leg, og med fokus på at minimere frustration i træningen - både for hund og menneske.

Det engelske indhold på siden, er korrekturlæst og redigeret af Rebecca Warwick

marts 9, 2021

“…this technique allows dogs to reach a deeper level of consciousness about themselves, their human companions and their own skills.”

Claudia Fugazza

Hvorfor købte jeg denne bog?

Jeg faldt over “Do as I do”-metoden i en af lektionerne i Karolina Westlunds “Getting Behavior”-kursus, og jeg blev nysgerrig med det samme. Konceptet er at hunde kan lære at imitere vores adfærd, og at vi kan bruge dette til at lære dem ny adfærd. Hvor fantastisk er det ikke lige? Jeg var helt vild med konceptet, så jeg slog Claudia Fugazza op, og opdagede at hun havde skrevet en bog omkring metoden, så den skyndte jeg mig at bestille.

Hvad gør Bogen?

Den gør hvad der står på pakken. Den lærer dig at lære din hund at gøre som du gør, og det er fantastisk! Den starter med en lille introduktion om hvordan konceptet blev til med en hyggelig historie om Claudia, hendes hund og en løbende vandhane. Herefter dedikerer bogen et afsnit til hvad social læring er, og hvordan det virker. Du kan skippe dette afsnit, hvis du vil i gang med træningen, men det er interessant info, så jeg vil anbefale du læser det. Resten af bogen er en detaljeret beskrivelse af den fulde protokol, inklusive de indledende øvelser der er nødvendige for at komme i gang. Protokollen er nem at følge, og der er masser af billeder der hjælper med at visualisere og forstå konceptet. Der er også et helt kapitel om problemløsning, hvis nu noget skulle gå galt. Som en ekstra bonus, så følger der en instruktions-DVD med bogen! Den er godt nok på italiensk da Claudia er italiener, hvilket er ærgerligt, men der er engelske tekster på, så for de fleste mennesker vil det ikke være et problem.

Hvad gør bogen ikke?

Det er muligvis ikke overraskende, hvis man tager de andre boganmeldelser her på siden i betragtning, men bogen lærer dig ikke noget basal lydighed overhovedet. Men til gengæld introducerer den dig til en sjov måde at lægge et fundament, du kan bygge lydighedsrelateret træning oven på. Min eneste anke ved denne bog, er at den er trykt på blanke sider, hvilket kan gøre læsning lidt besværligt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Måske kan du også lide…

body.single article.has-post-thumbnail > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; } body.single article.has-post-thumbnail .et_post_meta_wrapper > img:nth-of-type(1) { width:auto !important; height:auto !important; }